Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο... ήρωας του μέσου Ελληνα οπαδού

Η παρακάτω σκηνή είναι αληθινή και έλαβε χώρα στον αγώνα Ολυμπιακού - Πανσερραϊκού. Ο Ποτουρίδης ανατρέπει τον επιθετικό των φιλοξενούμενων Νταλέ, o διαιτητής δίνει πέναλτι και στις πρώτες σειρές κάτω από τα δημοσιογραφικά επικρατεί αναβρασμός. Αρκετοί οπαδοί έχουν στραφεί προς τους δημοσιογράφους (οι οποίοι έχουν μπροστά τους μόνιτορ) και ρωτάνε να μάθουν αν όντως ήταν πέναλτι. Στο άκουσμα της απάντησης, που βέβαια δεν άρεσε σε κανέναν, κάποιοι απλά περιορίστηκαν σε μια γκριμάτσα δυσαρέσκειας και γύρισαν... στη δουλειά τους. Κάποιοι άλλοι όμως δεν έμειναν εκεί.
- «Ρε άντε από δω που θα μας πεις ότι ήταν πέναλτι... λες και εμείς δε βλέπουμε» (σ.σ. τα δημοσιογραφικά είναι στο απέναντι τέρμα από αυτό που έγινε η φάση).
- «Αφού το είδες τι ρωτάς ρε φίλε;» ήταν η εύλογη απάντηση για να ακολουθήσει το αποστομωτικό:
- «Tην άποψή σου κράτα τη για την πάρτη σου!!!».
Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν σχεδόν σε όλα τα γήπεδα και σε κάθε παιχνίδι με αμφισβητούμενες φάσεις, με εκείνους που είτε ρωτάνε τους δημοσιογράφους, είτε παίρνουν τηλέφωνο κάποιον φίλο τους που παρακολουθεί το ματς από την τηλεόραση, με την ελπίδα να ακούσουν αυτό που θέλουν. Ποιος θα το φανταζόταν όμως ότι 24 ώρες αργότερα όλοι αυτοί θα έβρισκαν στο πρόσωπο του «Καπετάνιου» τον ήρωά τους. Τον οπαδό που επειδή δεν του άρεσε το σχόλιο του δημοσιογράφου έφτασε μέχρι το σημείο να του ξηλώσει τα μικρόφωνα. Και που αν χρειαστεί θα το ξανακάνει, όπως άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο μόλις δυο μέρες μετά.
ΥΓ (25/1): Μια μόλις εβδομάδα μετά ο καπετάνιος «δικαιώθηκε». Τα δύο πέναλτι σε Τρίπολη και Νέα Σμύρνη ήταν... ουραγκοτάγκοι μπροστά στη μαϊμού του Νίνη στο ΟΑΚΑ, αλλά οι σπίκερ ούτε που διανοήθηκαν να εκφέρουν άποψη. Προφανώς «έβαλαν μυαλό», όπως υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ο δικηγόρος του Βαρδινογιάννη...