Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το «κατόρθωμα» του Μαρινάκη

Λίγοι μόλις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης φλερτάρει επικίνδυνα με ένα άνευ προηγουμένου κατόρθωμα, μεγαλύτερο και από αυτό του Σωκράτη Κόκκαλη. Και δεν αναφέρομαι φυσικά στο χτίσιμο μιας νέας αυτοκρατορίας...
Ο Σωκράτης Κόκκαλης παράλληλα με την ομάδα των 13 πρωταθλημάτων στα 15 χρόνια της προεδρίας του, εξέθρεψε και μια γενιά οπαδών που έγιναν αντιολυμπιακοί εξαιτίας της διαιτητικής προστασίας που απολάμβανε η ομάδα και χάρη στην οποία κάποιοι από τους τίτλους κατέληξαν στον Πειραιά. Σωστό ή λάθος δεν έχει σημασία, δεν παύει όμως να είναι γεγονός.
Ο Μαρινάκης από την πλευρά του φαίνεται ότι έχει βάλει τα θεμέλια για το χτίσιμο - σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα - μιας νέας γενιάς αντιολυμπιακών, με τη διαφορά ότι η αιτία στην περίπτωση αυτή δεν είναι ο ευνοημένος αλλά ο αδικημένος Ολυμπιακός. Σωστό ή λάθος δεν έχει σημασία, είναι όμως γεγονός: Η συμπεριφορά και η αντίδραση του Μαρινάκη (επίσκεψη στο καμαράκι των διαιτητών, αίτημα για καρατόμηση ή εξαίρεση διαιτητών) μετά από κάθε αγώνα που η ομάδα του αδικείται και ο μεγάλος αντίπαλος ευνοείται, προκαλεί την αγανάκτηση, ακόμα και των υγιώς σκεπτόμενων Ολυμπιακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου