Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Camel ή... Cooper?

Oπου Camel μπορείτε να βάλετε όποιο όνομα τραβάει η ψυχή σας (Φερέιρα, Λε Γκουέν, Γκασπερίνι, κάποιοι ψαγμένοι σκέφτονται ακόμα και τον Τεν Κάτε που τον έχει... καταπιεί η έρημος του Κατάρ). Το Cooper όμως δεν αλλάζει, ούτε επιδέχεται ερμηνειών. Και μπορεί στον Παναθηναϊκό να διατυμπανίζουν ότι ο νέος προπονητής θα είναι ξένος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα, όμως στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα είναι πολύ (μα πάααααααααρα πολύ) πιθανό να ακούσουμε στην πορεία το γνωστό ποίημα περί «γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας που θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα». Κάτι απόλυτα λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στο τέλος του μήνα οι «πράσινοι» θα έχουν μείνει πιθανότατα εκτός Ευρώπης (θου Κύριε φυλακήν τω... πληκτρολόγιώ μου).
Επιπλέον, ένας νεόφερτος προπονητής, όσο καλός και αν είναι θα χρειαστεί - και λογικά - πίστωση χρόνου, με τον κίνδυνο να πετάξει το πουλάκι, κάτι που ο κόσμος του ΠΑΟ δεν θέλει ούτε να σκέφτεται. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν η περίπτωση να στραφεί ο Παναθηναϊκός στη λύση του Εκτορ Ραούλ Κούπερ συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες και φυσικά υποστηρικτές. Ενας προπονητής που είναι κοινό μυστικό ότι αποτελούσε διακαή πόθο του «τριφυλλιού» από πέρυσι αλλά που ο Πατέρας δίστασε να φέρει για να μην ανοίξει μέτωπο με τον Αρη κι έτσι κατέληξε στον Νιόπλια. Τώρα όμως και μετά τα τελευταία αποτελέσματα, οι Αρειανοί όχι μόνο δεν θα σηκώσουν μπαϊράκι, αλλά μάλλον θα δώσουν και τις ευλογίες τους (όχι ο Ανθιμος, αυτός έχει τις δικές του σκοτούρες με την ορκωμοσία Μπουτάρη) για να ξεφορτωθούν τον Αργεντίνο. Κι ας διαψεύδει ο Κόντης... Και βέβαια, ο Κούπερ έχει και ένα ακόμα σημαντικό προσόν που τον χρήζει φαβορί σε σχέση με όλους αυτούς που παρελαύνουν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: Δεν είναι  ακριβός...

ΥΓ: Η επιλογή Γκμοχ ως προσωρινή λύση κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Κοουτσάρισε με απόλυτη επιτυχία τους παλαίμαχους στην περσινή φιέστα του ΠΑΟ για την κατάκτηση του νταμπλ, άρα μπορεί να τα καταφέρει περίφημα και με τους παλαίμαχους του Νιόπλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου