Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές, αλλά με τους πρωταγωνιστές… ανάποδα

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ το ματς Ολυμπιακού  - Παναθηναϊκού στο δεύτερο γύρο στο «Καραϊσκάκης» θα το παίξω «2». Και εξηγούμαι:
Οι ομοιότητες του φετινού Παναθηναϊκού με τον περσινό Ολυμπιακό αγγίζουν τα όρια του κωμικού. Μια ομάδα έτοιμη μεν, αλλά με παίκτες τρομερά επιβαρημένους από την προηγούμενη γεμάτη σεζόν. Με μια διοίκηση και μια τεχνική ηγεσία ανήμπορη (ή μήπως ανίκανη;) να διαχειριστεί σωστά μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως είναι η επιβάρυνση κάποιων παικτών από τις υποχρεώσεις του καλοκαιριού. Αποτέλεσμα; Οι διεθνείς που αγωνίστηκαν στο μουντιάλ θυμίζουν παλαίμαχους, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Νιόπλιας. Αντίστοιχα, στον περσινό Ολυμπιακό, η τότε διοίκηση και τεχνική ηγεσία του έδειξαν μοναδική αδυναμία (ή μήπως ανικανότητα;) να διαχειριστούν τη δική τους πρωτόγνωρη κατάσταση, που ήταν η προσπάθεια για είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δύο προκριματικούς γύρους. Αποτέλεσμα; Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα σχεδόν καμένη σωματικά, αλλά και ψυχολογικά.
Και οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ. Ο περσινός Ολυμπιακός παρά το ηλεκτροσόκ της συνήθους αλλαγής προπονητή μετά την πρώτη γκέλα (το 0-0 με την Καβάλα), πηγαίνει στο ντέρμπι με -2 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό έτοιμο να αδράξει την ευκαιρία για να τελειώσει το πρωτάθλημα από τη 12η αγωνιστική. Το αποτέλεσμα γνωστό, το ίδιο και η συνέχεια. Οπαδοί και φυλλάδες έκαναν το κομμάτι τους, αλλά όταν οι αδυναμίες ξαναβγήκαν στην επιφάνεια, η ομάδα δεν ξανασήκωσε κεφάλι.
Στον Παναθηναϊκό, φέτος, επέλεξαν να στηρίξουν τον προπονητή και υποδέχτηκαν με την πλάτη στον τοίχο τον Ολυμπιακό, ο οποίος με νίκη βάζει στην κούπα την ταμπέλα «ρεζερβέ». Το ένστικτο της επιβίωσης υπερίσχυσε της ποιότητας, οπαδοί και φυλλάδες έκαναν πάρτι, όμως το πρώτο δείγμα μετά το θρίαμβο δείχνει ότι η (αγωνιστική) κατάσταση δεν βελτιώνεται.
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε πέρυσι στο ΟΑΚΑ με διαφορετικό προπονητή σε σχέση με το ματς του α' γύρου, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί φέτος με τον ΠΑΟ, αφού είναι κοινό μυστικό ότι στην επόμενη γκέλα ο Νιόπλιας πάει σπίτι του.
Αν οι συμπτώσεις συνεχιστούν και πάμε στο ντέρμπι του 2ου γύρου με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζει πάρτι τίτλου με επίτιμο καλεσμένο τον μεγάλο αντίπαλο, εγώ το ματσάκι θα το παίξω «διπλό».
Μου δίνει άλλωστε κάθε δικαίωμα και ο Ματ…

ΥΓ1: Σίγουρα υπάρχουν και διαφορές και μάλιστα σημαντικές, αλλά δεν ιντριγκάρουν, οπότε τις παραμερίζουμε!

ΥΓ2: Σα λυσσασμένοι έπεφταν στη μπάλα! «Ατρόμητο» πάθος για μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της, δέχεται γκολ στο 70' και στα 20 και βάλε λεπτά που απομένουν δεν κάνει ούτε υποψία ευκαιρίας απέναντι σε ένα τσούρμο... παλαιμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου