Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ενας ΣΚΟυΚΟς δεν φέρνει την άνοιξη

Καλή, χρυσή και άγια η ανανέωση της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Νάτσο Σκόκο, όμως με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτεύχθηκε, η «Ενωση» βάζει μεγάλο ντορβά στα… κεφάλια της (δύο είναι, μην το ξεχνάμε).
Για να πείσει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να πει το «ναι», η ΑΕΚ θα χρειαστεί να βγάλει από τα ταμεία της τα επόμενα τρία χρόνια κάτι λιγότερα από 6 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας τις αναπροσαρμοσμένες (κατά 70% παρακαλώ) απολαβές του παίκτη αλλά και την αυξημένη φορολογία, ένα ποσό που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ.
Και μπορεί ο Σκόκο να παίρνει το χρίσμα του ηγέτη της νέας ΑΕΚ του Χιμένεθ, όμως για να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο είναι απαραίτητο να πλαισιωθεί από παίκτες που θα βάλουν κι αυτοί το… ποδαράκι τους για να ανέβει η ΑΕΚ επίπεδο και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Και δε μιλάμε βέβαια μόνο για τον Τζιμπούρ και τον Μπλάνκο, τις άλλες δύο «καυτές πατάτες» που κρατά στα χέρια του ο Αδαμίδης, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι τώρα θα ζητήσουν κάτι παραπάνω. Μιλάμε για παίκτες που μαζί με τον Σκόκο, θα κάνουν τη διαφορά και για τους οποίους το χέρι θα χρειαστεί να μπει ίσως και πιο βαθιά, σε μια τσέπη που κάθε άλλο παρά γεμάτη είναι. Αν οι μέτοχοι είναι σε θέση να κάνουν τέτοια ανοίγματα και να προσφέρουν στον Χιμένεθ ένα υλικό καλύτερο από αυτό βρήκε, έχει καλώς. Αν όμως ο «υδραυλικός» είναι το οικονομικό ταβάνι της ΑΕΚ, τότε κακώς ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά για χάρη του αφού όπως λέει και ο σοφός λαός «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου